luni, 8 februarie 2010

Inceputul unui nou inceput...

Sa fim seriosi?! cat de naspa poate sa fie?!cat de real?!
Incepi al 2-lea semestru de clasa a 12-a! ;peste cateva luni ai bacul!;si te gandesti ca esti mate-info, si culmea: esti varza la matematica!; si cu toate acestea nu ai facut mai nimic in privinta asta;de vreo 2 luni ai o carte cu variante rezolvate...si tot zici ca faci, ca te apuci de lucrat si de recapitulat si...plm...nu ai facut decat 11 variante...si alea...numai subiectul I!Ai vise mari; ai dorinte; vrei facultate; dar ce plm faci?! tot spui ca te apuci de invatat; dar nu iti sta gandul decat la orice alta activitate, care nu are nici o treaba cu scoala!nu mai ai avantul pe care il aveai din septembrie...si totusi...te paste bacul!!
Incepi al 2-lea semestru, fara nici un chef de scoala, dupa o saptamana in care ti-ai petrecut-o intr-o stare de euforie...printre drumurile pe care le faceai la spital!si acum te gandesti la urmatoarea vacanta, la urmatorul week-end; la urmatoarea tigara(in plm...ce dracu' ai de ai ajuns sa visezi tigari?!...oare sa aiba vreo legatura cu faptul ca nu ai mai fumat de 10 zile?!;si ce?! vrei sa te lasi de fumat?!...sau macar sa pastrezi doar pt week-end?!);la urmatoarea plimbare cu masina...pana mea...esti dependent de condus!;la urmatoarea escapada cu prietena; la urmatoarea saptamana! pana la urma ce naiba vrei?!...sa treaca timpul?! sa vina bacul?! sa-l treci cu bine?!...atunci re-adunati fortele de prin zarile in care ti-au fugit gandruile...si pune-te pe treaba:"numai muncind vei realiza ceva"!!!
P.S. Scriu toate astea in speranta ca imi vor fi moralizatoare cand le voi reciti!;in speranta ca ...voi inceta sa visez...si sa ma re-apuc de treaba...ca de la sfarsitul lui decembrie tot trag chiulul...si bacul simt ca fuge dupa curu' meu!

...

XXXX

3 comentarii:

Anonim spunea...

Asa e! Si pt. mine sunt moralizatoare, desi sunt doar clasa a IX -a tot la mate-info intensiv info, insa euforia traita in vacante este doar o "boala" de scurta durata, o raceala care se poate vindeca doar prin vointa. Trebuie sa recunosc un lucru, ca si tu esti aproapre ca mine, adica lenea e ceva caracteristic, comfortul, incapatanarea si placerea de a visa; probabil din cauza zodiei (TAUR). Iti urez mult Succes la Bac si bazeaza-te pe ceea ce sti pana in momentul actual, bineinteles aprofundand prin numeroasele variante de bac... Lupta nu s-a terminat ! RADU

Adina spunea...

Asta-i tot farmecul zic! :d Adica mai toti trec prin emotiile astea, in special in clasa a 12-a. "Bucura-te de viata din timpul liceului!" Chestia asta imi spune toata lumea, o data se traieste si bla bla bla. Deci trebuie sa profitam, dar sa stim cum sa facem asta!
Pentru moment: multa rabdare la rezolvat variante, iar pentru mai tarziu: mult noroc la bac!

Mr. X spunea...

@Urs : Doar stii ca si eu sunt la fel...Poate ne apucam zilele astea de invatat ! ...ce zici ?