joi, 21 ianuarie 2010

We are animals.WHY?!.Stop thinking...

“If we think about potential risks, possible consequences, and likely failures, we make it impossible to achieve great things. Reason is a brake.

All we have to do is STOP THINKING.”

"Omul nu este nimic altceva decat un animal social" - parca Aristotel spunea asta…oricum…ce mai conteaza...

Ok, eu mi-s un urs(animal - desigur putin imblanzit pentru a se putea integra la viata sociala de zi cu zi a semenilor sai) ce are mare tragere de inima spre “mure filozofice”-sa le zic asa!

Ce tot ma bate pe mine la cap e fixatia ca ratiunea noastra nu e bazata decat pe niste instincte animalice prelucrate, educate!

Inca de mici, atunci cand ne nastem, nu avem decat instinct. Suntem niste animale veritabile. Dar avem capacitatea de a deveni fiinte superioare, de a ne educa instinctele, de a ne educa animalul din noi!

Mama lor de instincte…

Primul care se exprima este instinctul de conservare, care ne face sa urlam dupa hrana, sa ne ferim de zgomotele puternice, sa fugim cand ne simitim in pericol. Cand ne-om fi dezvoltat deja si suntem capabili de reproducere,avem impresia ca suntem supermani,ca toata lumea se invarte in jurul nostru,avem impresia ca suntem minunati. Alergand dupa placeri,nu facem decat sa ascultam glasul instinctelor noastre…Cand omul se educa,de fapt educa animalul din el.

In fine…nu sustin ca suntem animale…ci avem ceva in noi…acele instincte…care totusi…fara stirea noastra, detin controlul, sau preiau controlul in situatii neasteptate!

Orice am crede…instinctele isi au si ele rolul lor bine definit…intervin si se manifesta in situatii in care mintea nu ar putea sa raspunda in timp util pt...de ex…pt a ne salva viata!

Instinctul ne pune sangele in miscare atunci cand vedem o fata mai cu forme!(asta intre noi fie...de cate ori nu a trebuit sa imi trag tricoul peste pantaloni...fiindca...na...al meu vrea plimbare...?!)

Instinctul ne produce curiozitatea, ne impinge sa facem si sa descoperim lucruri marete!

Curajul…curajul vine din instinct…pt ca in cele mai multe cazuri e echivalent cu inconstienta!

Frica , si ea tot din instinct pleaca!

Selecţia semenilor , căutarea plăcerii, evitarea durerii ,independenţa, puterea, voinţa ,sexualitatea…toate acestea au la baza instinctele!

Asa ca…lasati dracului instinctele sa se mainifeste.


...


XXXX

Niciun comentariu: